När din e-postlåda närmar sig sin kapacitetsgräns, är det en god idé att arkivera dina e-postmeddelanden. Denna guide hjälper dig att arkivera dina meddelanden lokalt på din dator för att frigöra utrymme i din online e-postlåda. Vi går igenom processen för både Microsoft Outlook och Apple Mail.
Microsoft Outlook:
Starta Microsoft Outlook. Gå till Arkiv-menyn och välj "Konto inställningar". Inom kontoinställningsmenyn, navigera till fliken för "Datafiler". Välj "Lägg till" för att skapa en ny PST-fil (datafil). Ange ett filnamn för datafilen och välj en plats om så önskas. Klicka på "Ok" för att skapa den nya datafilen. Stäng sedan kontoinställningarna.
Apple Mail:
Öppna Apple Mail. I menyraden, klicka på "Mailbox" > "Ny mailbox". Välj "På min Mac" under "Plats" och ge mappen ett namn.
Välj mapp du vill arkivera i ditt e-postprogram. Markera de e-postmeddelanden du vill arkivera. Dra sedan de markerade meddelandena till den lokala arkiv-mapp du just skapat. Kontrollera att meddelanden nu återfinns där.
Kom ihåg att lokalt arkiverade e-postmeddelanden endast är tillgängliga på datorn där de har arkiverats. De är inte tillgängliga om du loggar in på din e-post från en annan dator eller enhet. Om datorn skulle gå sönder, kan du förlora dina arkiverade e-postmeddelanden eftersom dessa meddelanden sparas lokalt. Vi rekommenderar alltid att du har en backup för viktig data.
I den här FAQ-artikel där vi går igenom processen för att byta registrar på ditt domännamn.
Vi hoppas att denna artikel var till hjälp. Om du har ytterligare frågor eller behöver mer hjälp, tveka inte att kontakta oss.
Här hittar du allt du behöver veta om att ändra namnservrar och ställa in DNSSEC på din domän.
Namnservrar, eller DNS-servrar (Domain Name System), är servrar som översätter webbadresser (domännamn) till IP-adresser. När du skriver in en webbadress i din webbläsare, som till exempel www.google.com, skickas den förfrågan till en av dessa DNS-servrar. Namnservrarna känner igen domännamnet och översätter det till den associerade IP-adressen, som din dator sedan använder för att koppla upp sig till rätt webbplats.
DNSSEC står för Domain Name System Security Extensions. Det är ett extra skyddslager för din domän som hjälper till att förhindra vissa typer av cyberattacker, som DNS-spoofing eller cache poisoning.
Följ dessa steg för att ändra dina namnservrar på din domän:
Observera att ändringar i DNS kan ta upp till 24 timmar att sprida sig helt och hållet över internet, beroende på din föregående DNS-leverantör.
Följ dessa steg för att ställa in DNSSEC på din domän:
Aktivering av DNSSEC kan ta upp till 24 timmar att sprida sig över internet.
Om du behöver hjälp med att byta namnservrar eller ställa in DNSSEC, tveka inte att kontakta vår kundservice. Vi finns här för att hjälpa dig.
Kom ihåg att inkludera alla relevanta uppdateringar du vill göra till dina kontaktuppgifter, inklusive ditt namn, e-postadress och telefonnummer.
Se till att all information du anger är korrekt och uppdaterad. Felaktig eller föråldrad information kan leda till problem vid framtida ägaröverlåtelser.
Om du stöter på några problem, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa dig!
Ett domännamn är din digitala adress, din egen plats på internet. Oavsett om du bygger en webbsida för ett företag, en blogg eller en personlig sida, är första steget att registrera ditt domännamn. Denna guide kommer att gå igenom processen att registrera ett domännamn via våra hemsida https://www.wk.se.
Börja med att besöka vår hemsida på https://www.wk.se. Där hittar du vår domänsök-funktion. Skriv in det namn du önskar för din hemsida. Du kommer då att få en lista med tillgängliga toppdomäner (TLD) baserat på ditt sökta namn. Klicka för de namn som du önskar köpa.
Tänk på att det kan det vara bra att registrera ditt domännamn under de vanligaste toppdomäner så som .se, .eu och .com för att skydda ditt namn och undvika förväxling.
Efter att du har valt vilka domännamn du vill registrera kommer du att erbjudas olika tjänster. Här kan du välja om du bara vill ha domännamnet eller om du också vill ha ett webbhotellsabonnemang.
Ett webbhotell är det digitala utrymmet där din webbplats och dina e-postadresser "bor" . Om du planerar att bygga en webbplats eller vill kunna skapa e-postadresser kommer du att behöva ett webbhotellsabonnemang. Om du bara vill säkra ditt domännamn för framtida användning, kan du välja att bara registrera domännamnet.
Nästa steg är att fylla i dina kontaktuppgifter och adressuppgifter. Detta är viktigt eftersom dessa uppgifter kommer att användas för att registrera ditt domännamn. Kom ihåg att läsa och godkänna vårt avtal innan du fortsätter.
Slutligen kommer du att dirigeras till en betalsida. Här kan du välja att betala med kort eller faktura. Observera att ditt domännamn endast kommer att registreras när vi har mottagit betalningen. Så snart betalningen är mottagen kommer ditt domännamn att vara aktivt och klart för användning!
För att säkerställa en hög nivå av säkerhet och trovärdighet för dina e-postmeddelanden, när du använder våra e-posttjänster, bör du konfigurera några specifika inställningar i dina DNS-inställningar: SPF, DKIM och DMARC. Här är en enkel steg-för-steg-guide om hur du gör detta:
MX-servrar är ansvariga för att hantera inkommande e-post för din domän. Innan du konfigurerar SPF, DKIM och DMARC, se till att din domän är korrekt pekad mot våra MX-servrar.
Så här pekar du din domän mot våra MX-servrar:
SPF hjälper till att skydda dina e-postmeddelanden från spoofing genom att ange vilka mailservrar som har tillåtelse att skicka e-post från ditt domännamn.
Så här lägger du till SPF:
DKIM bekräftar att e-postmeddelandena faktiskt kommer från den angivna avsändaren och att de inte har ändrats under vägen.
Så här lägger du till DKIM:
DMARC förhindrar att obehöriga använder ditt domän för att skicka e-post (kallad e-postspoofing) genom att ange en policy för vad som ska hända med e-post som inte uppfyller SPF och DKIM-kraven.
Så här lägger du till DMARC:
Kom ihåg att det kan ta upp till 24 timmar för DNS-ändringar att spridas över hela nätet. Om du har några problem eller frågor med att sätta upp dessa inställningar, tveka inte att kontakta oss.
Elementor är ett WordPress-verktyg som används för att skapa professionella webbsidor. Det ger användarna möjlighet att enkelt bygga och redigera webbsidor utan att behöva koda. Det har en intuitiv drag-and-drop-gränssnitt som är enkelt att använda, även för nybörjare. Elementor har också många förinstallerade mallar och widgets som kan användas för att snabbt skapa olika sidosektioner och funktioner. Verktyget är också mobilvänligt och kan användas för att skapa responsiva webbsidor.
Det är många webbhotell påstår att de är snabbaste men stämmer det verkligen? Vi ville ta reda på hur det stod till och lät därför ett oberoende benchmarkverktyg att kontrollera detta. Och svaret vi fick visar att vår mångåriga utveckling av egenutvecklade serversystem inte var förgäves. Vi är den absolut snabbaste av de testade!
Låt oss titta närmare på vad testet visar och speciellt på de två av viktigaste parametrarna. TTFB, tiden det tar för den första databyten att nå webbläsaren samt tiden den tar att ladda hela hemsidan. Ju kortare tid desto fortare laddas din hemsida.
Time to First Byte (TTFB) | Fully Loaded Time | |
---|---|---|
Webbkonsulterna | 57 ms | 357 ms |
Oderland | 193 ms | 411 ms |
Loopia | 336 ms | 763 ms |
One | 92 ms | 477 ms |
Simply | 139 ms | 400 ms |
För att analysera prestandan på en webbplats att använde vi GTmetrix som är ett välkänt och vedertaget benchmarkingverktyg för webbplatser. GTmetrix använder i botten ett mätverktyg som heter av Lighthouse som utvecklats av Google.
Så här gick testet till:
Det beror på att vi ytterst målmedvetet under flera år byggt om och förfinat vår infrastruktur från grunden för att uppnå de absolut snabbaste hastigheterna och den kortaste latensen.
Vi har nu fullständig kontroll på samtliga delar i servermiljö, från egen datahall med noggrant utvald hårdvara med de bästa komponenterna till avancerad egenutvecklad mjukvara. Det gör att vi nu har vår egna helt unika molnbaserad serverplattform som både är miljövänlig, kostnadseffektiv och alldeles otroligt snabb vilket ger oss en unik fördel jämfört med många andra webbhotell.
För att ge ett professionellt intryck och kommunicera effektivt med dina kontakter, är det viktigt att ha en egen e-postadress under din domän. Skapa en ny e-postadress enkelt genom att följa dessa enkla steg:
Gå till vår kontrollpanel under https://www.wk.se och logga in med ditt kundlogin. Har du glömt ditt lösenord kan du begära ett nytt genom att klicka på "glömt lösenord".
I kontrollpanelen, klicka på "E-post" och sedan på "Skapa en ny e-postadress".
Tryck sedan på "Lägg till" Klart.
Nu behöver du lägga till din nya e-postadress i ditt mailprogram, eller använda vår webmail för att kolla mailen.
För att kolla e-posten så kan du antigen använda vår webmail eller ett e-postprogram. Nedan hittar du guider för de vanligaste:
Mobil och surfplatta
Mac
Windows